Wkrótce ruszymy z zapisami na 11. PKO Półmaraton Solidarności 2024

Znamy już datę 11 edycji PKO Półmaratonu Solidarności w Lublinie. Spotkamy się na starcie biegu w Świdniku - 1 czerwca 2024 roku. Pokolenie Wolności 1980, z tym hasłem ruszymy po wielkie emocje, życiówki, dobrą zabawę i wyjątkowy medal 11. PKO Półmaratonu Solidarności. Zawodnicy na trasę ruszą w sobotę 1 czerwca 2024 r. o godz. 9:00. W Lublinie będzie na Was czekała gorąca meta pełna atrakcji.

Nie zapomnimy o najmłodszych uczestnikach startujących w biegach towarzyszących. Dzień dziecka na sportowo w Lublinie zobowiązuje.  Jest to dla nas wyzwanie organizacyjne. Jak większość z was wie, Lubelska Solidarność wie jak zadowolić biegaczy, profesjonalną organizacją i szczególnie wyjątkową koszulką techniczną, która będzie dostępna tylko w pakietach premium.

Wkrótce ruszamy z zapisami. Liczymy, że niepowtarzalna atmosfera Lubelskiego Biegu Wolności 1980, da wam szansę i możliwość na  progres sportowy, a może po latach zostanie pobity rekord trasy? Przypominamy rekordowe czasy: 1:14:04 kobiet i  1:04:01 mężczyzn.

Życzymy zdrowych i pogodnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.

Zespół Organizacyjny

11. PKO Półmaratonu Solidarności