Biegi towarzyszące

31. Bieg Solidarności „Lubelski Lipiec 1980” odbędzie się w sobotę 1 czerwca 2024 roku w Lublinie

Formuła przedsięwzięcia Regionu Środkowo-Wschodniego NSZZ „Solidarność” i Fundacji „Ruchu Solidarności Rodzin” zakłada, że udział w wydarzeniu ma być dostępny dla każdego, bez względu na wiek i jego stopień sprawności. REGULAMIN Naszym celem jest wspólne, aktywne spędzenie czasu i połączenie pamięci historycznej z aktywnością sportową. Bieg daje możliwość rywalizacji na dystansie 2,3 km zawodnikom od klasy 5 szkół podstawowych, po zawodników szkół ponadpodstawowych, studentów a także nauczycieli i rodziców.

1 czerwca br. rozegramy 3. Lubelski Bieg Rodziców i Nauczycieli. Zapraszamy do udziału w biegu także osoby z niepełnosprawnością, z zachowaniem zdolności do biegowej aktywności fizycznej w kategorii szkoły podstawowe i ponadpodstawowe.

Dla najmłodszych adeptów biegania od 3-ciego roku życia po klasy 4 szkół podstawowych, przygotowaliśmy biegi na bieżni stadionu lekkoatletycznego. W tych grupach wiekowych wystartują także zawodnicy z niepełnosprawnością, z zachowaniem zdolności do biegowej aktywności fizycznej.

1 czerwca spotkajmy się na stadionie lekkoatletycznym, czeka na was moc atrakcji i niespodzianek, nagrody dla zwycięzców i losowanie cennych nagród wśród wszystkich biegaczy. Rejestracja na bieg tylko drogą elektroniczną. Start w biegu z elektronicznym pomiarem czasu, z wykorzystaniem zwrotnych numerów startowych z chipem czasu.

Bądźcie z nami 1 czerwca 2024 w Lublinie. Lubelski Biegowy Dzień Dziecka z historią w tle. Startując, kibicując tworzysz społeczność dla której lubelska historia jest ważna.  Pokolenie Wolności 1980 utorowało drogę, której początek miał miejsce w lipcu 1980 roku na Lubelszczyźnie.

Zachęcamy do kontaktu partnerów biznesowych. 1 czerwca na żywo, ale też za pośrednictwem portali internetowych organizatorów, możecie dotrzeć z reklamą do szerokiego grona odbiorców. Napisz do nas na: [email protected]

Każdy uczestnik 31. Biegu Solidarności „Lubelski Lipiec 1980” otrzyma pamiątkową koszulkę i medal ukończenia biegu. Mamy limit kategorii startowych. Decyduje kolejność zgłoszeń.

Partnerzy techniczni