UWAGA WAŻNY KOMUNIKAT

Drodzy Biegacze!

Mając na uwadze obecną sytuację epidemiologiczną, związane z nią obostrzenia obowiązujące przy organizacji imprez sportowych a przede wszystkim bezpieczeństwo uczestników jak i wszystkich osób zaangażowanych w organizację biegu, podjęliśmy trudną decyzję o zamknięciu w dniu dzisiejszym zapisów do 8. PKO Półmaratonu Solidarności.

W świetle obowiązujących przepisów i jeszcze nie do końca wiadomych luzowań, bieg może się odbyć z zachowaniem obostrzeń wprowadzonych przez Organizatora. Stąd prawo startu w biegu posiadają zapisani biegacze z już wniesioną opłatą startową. Bieg jest miejscem nie tylko sportowej rywalizacji, ale również okazją do spotkań biegaczy, zarówno z Polski jak i z zagranicy. Chcemy aby tak pozostało, a udział w nim był dla Was komfortowy i przysporzył Wam wiele pozytywnych emocji. Wierzymy, że 5 czerwca eksplodujemy pozytywną energią.

Wszyscy zawodnicy, którzy dokonali opłaty startowej i mają nadane numery startowe, mogą od 26 maja br. w biurze zawodów odebrać pakiet startowy.

Informujemy również, że zgodnie z postanowieniami regulaminu, Organizator 8. PKO Półmaratonu Solidarności nie będzie prowadził w edycji 2021 klasyfikacji najlepszy zawodnik, zawodniczka z Polski.

Mamy nadzieję, że epidemia zostanie w końcu opanowana i bieg w 2022 roku zostanie rozegrany w normalnych warunkach.

Organizator