NAGRODY

1. Zwycięzcy w kategorii generalnej kobiet i mężczyzn (miejsca I-III) otrzymują puchary.

2. Zwycięzcy w kategorii „najlepszy lublinianin i najlepsza lublinianka” otrzymują puchary.

3. Zwycięzcy w kategorii „najlepszy świdniczanin i najlepsza świdniczanka” otrzymują puchary.

4. W kategoriach wiekowych nagrody rzeczowe za zajęcie miejsc I-III (K+M).

5. W klasyfikacji mistrzostw województwa lubelskiego nagrody rzeczowe za zajęcie miejsc I-III (K+M).

6. W ogólnopolskiej klasyfikacji mistrzostw członków NSZZ „Solidarność” nagrody rzeczowe za zajęcie miejsc I-III (K+M).

7. Nagrody pieniężne w kategorii generalnej (K+M):

I miejsce –     2000 zł

II miejsce –   1800 zł

III miejsce – 1500 zł

IV miejsce – 1000 zł

V miejsce –     500 zł

8. Nagrody pieniężne w klasyfikacji najlepszy zawodnik z Polski (K+M):

I miejsce – 1000 zł

II miejsce – 700 zł

III miejsce – 500 zł

IV miejsce – 400 zł

V miejsce – 300 zł

9. Bonus za pobicie rekordu trasy Półmaratonu Solidarności dla pierwszej kobiety (czas poniżej 01:10:26 ) i pierwszego mężczyzny (czas poniżej 01:02:00 ) wynosi 500 PLN.

10. Nagrody w klasyfikacji generalnej kobiet (miejsca I-III) i generalnej mężczyzn (miejsca I-III) przysługują biegaczom w/g kolejności wbiegnięcia na linię mety.

11. Zdobywcom nagród pieniężnych zostaje potrącony podatek dochodowy zgodnie z obowiązującymi przepisami.

12. Nagrody pieniężne są przekazywane zawodnikom wyłącznie przelewem na wskazany przez nich rachunek bankowy. Nie ma możliwości przekazania nagrody w gotówce.

13. Warunkiem otrzymania nagrody pieniężnej na podany rachunek bankowy jest wypełnienie i dostarczenie Organizatorowi niezbędnych informacji w nieprzekraczalnym terminie 30 dni od daty zakończenia imprezy.

14. Zdobywcy nagród pieniężnych zobowiązani są do złożenia podpisu na liście nagród
w strefie podium oraz wypełnienia stosownego oświadczenia.

15. Wśród wszystkich biegaczy, którzy ukończą 5. PKO Półmaraton Solidarności, zostaną rozlosowane specjalne nagrody. Losowanie odbędzie się 3 czerwca 2017 roku po biegu na scenie w strefie mety. Warunkiem udziału w losowaniu jest wrzucenie przez zawodnika kuponu do urny. Kupon stanowi integralną część pakietu  startowego zawodnika. Należy go oderwać i wrzucić do urny znajdującej się w biurze zawodów. Obecność przy losowaniu jest obowiązkowa.

16. Wszyscy uczestnicy półmaratonu, którzy ukończą bieg w czasie 3 godzin, otrzymują medal.

17. Dyplom za ukończenie 5. PKO Półmaratonu Solidarności do samodzielnego wydrukowania będzie gotowy do pobrania na stronie www.pkopolmaratonsolidarnosci.pl w ciągu 14 dni od imprezy.

Partnerzy wspierający
Parnerzy medialni