Pasta Party! Świdnik 31 maja godz.17:00

Przed Wami kolejna edycja PKO Półmaratonu „Solidarności”. Pozostało tylko 3 dni wyczekiwanego startu. Ważne jest, aby jak najlepiej przygotować organizm do biegu na dystansie 21,097km. Obuwie dobrane i wielu z was ma już nie jeden trening za sobą, ale ważne jest również aby przed samym startem nabyć odpowiednich składników odżywczych.

Wychodząc naprzeciw potrzebom uczestników biegu zapewniamy wspólne Pasta Party, które odbędzie się 31 maja piątek w godzinach  17:00 – 19:30  w MOK Świdnik ul. Lotników Polskich obok biura zawodów.

Tradycyjnie Pasta Party to doskonały sposób na odłożenie odpowiedniej ilości glikogenu w mięśniach, głównie dzięki zawartości łatwo przyswajalnych węglowodanów, które jednak rozprzestrzeniają się po organizmie wolniej niż żele energetyczne (czyli dostarczają energii przez dłuższy okres czasu). Ponadto, w połączeniu z oliwą z oliwek pasta jest źródłem kwasów tłuszczowych z rodziny n-3, zapobiegających hipercholerterolemii (choroba wysokiego cholesterolu). Połączenie makaronu z innymi zdrowymi składnikami zwiększa jego wartość odżywczą.

Dzięki odpowiednio zaserwowanym daniom przed startem, możesz zgromadzić w mięśniach cenny zapas energii do pokonywania długich dystansów. Z całą pewnością oprócz turbodoładowania będzie to wspaniała uczta na której w gronie znajomych i przyjaciół doznasz relaksu i rozładowania stresu.