#PomocDlaUkrainy

PKO Bank Polski błyskawicznie włączył się w #PomocDlaUkrainy>>> Jako pierwszy Bank w Polsce uruchomiliśmy powszechną zbiórkę pieniędzy na rzecz uchodźców wojennych. Polacy po raz kolejny nie zawiedli i okazali wielkie wsparcie w trudnej chwili. W ciągu kilku dni na konto naszej Fundacji wpłynęła ogromna kwota 3 milionów złotych. Dziś PKO Bank Polski podjął decyzję, że do sumy zebranych środków dokłada dodatkowe 3 miliony złotych. Dzięki temu na pomoc uchodźcom wojennym z Ukrainy możemy przekazać 6 milionów zł. Dziękujemy wszystkim darczyńcom! Jesteście wspaniali!

Środki trafią do organizacji bezpośrednio zajmujących się wsparciem i opieką nad uchodźcami w Polsce. W dalszym ciągu kontynuujemy naszą zbiórkę #PomocdlaUkrainy. Każdy może dołączyć dokonując wpłat w aplikacji mobilnej IKO lub na konto Fundacji PKO Banku Polskiego 47 1020 1068 0000 1002 0172 3014 z tytułem przelewu: Wpłata na pomoc dla Ukrainy.

Partnerzy techniczni