Trwają przygotowania do 8. PKO Półmaratonu Solidarności

Pandemia koronawirusa oraz związane z nią obostrzenia i regulacje prawne budzą nadal niepokój, ale my podchodzimy do tej sytuacji racjonalnie i z optymizmem. Przygotowania do 8. PKO Półmaratonu są na zaawansowanym etapie. Ze względu na przekształcenie hal Targów Lublin S.A w szpital tymczasowy zdecydowaliśmy się na organizację strefy mety na stadionie lekkoatletycznym przy alei Józefa Piłsudskiego w Lublinie. Wielu z was zna ten stadion i jego zaplecze. To najwyższa światowa półka organizacyjna.

Trasa tegorocznego 8. PKO Półmaratonu Solidarności rozpocznie swój bieg z ulicy Strażackiej w pobliżu WSK PZL Świdnik. Tam też zorganizujemy strefę startu z zapleczem socjalnym. Po raz pierwszy nawrót biegaczy na alei Lotników Polskich w Świdniku nastąpi na rondzie Jana Pawła II w Świdniku. Pokonamy rondo zgodnie z zasadami ruchu drogowego. Wkrótce zaprezentujemy szczegółowe mapy trasy i stref biegacza.

Cały czas obserwujemy rozwój sytuacji epidemicznej, śledzimy i analizujemy obowiązujące i zapowiadane obostrzenia oraz regulacje prawne dotyczące organizacji wydarzeń sportowych, w tym biegowych. O wszystkich decyzjach będziemy informowali na bieżąco. Zachęcamy do zapisów.

Wkrótce zaprezentujemy Wam koszulkę techniczną 8. PKO Półmaratonu Solidarności. Będziecie zadowoleni. Jej estetyka, walory użytkowe na pewno was pozytywnie zaskoczą. W opracowaniu medal i numer startowy. Teraz już tylko od was zależy czy chcecie się zmierzyć z trudną trasą 8. PKO Półmaratonu Solidarności 2021.

Zapraszamy do Lublina!