Prezentujemy medal siódemki

Niespełna 15 dni pozostało do startu 7. PKO Półmaratonu Solidarności. Z każdym kolejnym dniem przybywa nam uczestników którzy podejmą wyzwanie dystansu 21,097 km przemierzając w sobotnie przedpołudnie ulice Świdnika i Lublina.

Zawodnicy kilka dni temu mogli zobaczyć na koszulce technicznej jedyny w swoim rodzaju charakterystyczny, lubelski motyw graficzny koziołka na zielonej siódemce tegorocznej edycji. Plecy zdobi logotyp 100-lecia PKO Banku Polskiego sponsora tytularnego Półmaratonu Solidarności zaś prawy rękaw podkreśla rangę partnera platynowego PKP Cargo S.A. głównego organizatora mistrzostw polski kolejarzy.

Wyczekiwanym przez zawodników, a zarazem najważniejszym elementem imprezy jest jednak medal

Medal  7. PKO Półmaratonu Solidarności

Tegoroczny medal na biało-czerwonej szarfie i logotyp symbolicznie upamiętnia 100-lecie założenia PKO Banku Polskiego. Wykonany jest ze stopu metali, z emaliowaną czerwoną siódemką na której umiejscowiony został charakterystyczny dla Koziego Grodu wzór koziołka harmonijnie zespolony z logotypem 7. PKO Półmaratonu Solidarności. Każdy zawodnik chcący podkreślić swój wynik i obecność, będzie mógł wygrawerować na medalu swoje imię, nazwisko i czas jaki osiągnął.