Meta 5. PKO Półmaratonu Solidarności w hali!

Uczestnicy jubileuszowej edycji lubelskiego półmaratonu pokonają zmodyfikowaną trasę. Wystartują o godz. 9:00 w Świdniku, z al. Lotników Polskich - BRAMA GŁÓWNA WSK PZL ŚWINIK.
Finisz w hali Targów Lublin!

Pierwszą zmianą jest start sprzed bramy WSK PZL Świdnik. Trasa wiedzie do ronda ze śmigłowcem, a potem, po nawrocie o 180 stopni, w kierunku ul. Niepodległości. Dalszy odcinek trasy w Świdniku bez zmian.

Nowością na trasie w Lublinie jest odcinek od ronda Lubelskiego Lipca 80. Na rondzie skręcamy w lewo, w ul. Lubelskiego Lipca 80. Dalej znowu w lewo, w ul. Stadionową, potem pod prąd ul. Młyńską i w lewo prosto do Targów Lublin. Na targach runda po obiekcie, po czym końcówka trasy i meta na hali C.

Choć trasa jest nowa, dystans półmaratonu pozostaje bez zmian – w trzy godziny biegacze będą musieli pokonać 21,097 kilometrów.

Tegoroczna trasa sprzyja pokonywaniu swoich słabości – obfituje w długie, łagodne podbiegi, pozwala na utrzymanie optymalnego tempa w trudnych warunkach. Na całej długości trasy zadbamy o wasze bezpieczeństwo – mówi Marek Wątorski, Dyrektor 5. PKO Półmaratonu Solidarności, zachwalając przebieg trasy.

>> MAPA TRASY

Finał jubileuszowego biegu będzie dużą niespodzianką. Przekraczając bramę Targów Lublin zawodnicy zostaną skierowani do HALI C, by finiszować w otoczeniu neonowych świateł, przy dźwiękach dobrej muzyki. Na mecie przywita ich rzesza kibiców, a atrakcje w strefie mety z pewnością dostarczą biegaczom dużo pozytywnych wrażeń.

Partnerzy wspierający
Parnerzy medialni