7. PKO Półmaraton Solidarności to bieg dla Ciebie!

Trwają zapisy do 7. PKO Półmaratonu Solidarności, który – zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami – zorganizowany zostanie 1 czerwca 2019 roku. Do 30 kwietnia opłata startowa wynosi 70 zł! Przypominamy, że 30 kwietnia mija termin zapisów umożliwiający zawodnikom bezpłatny start.

Zaproszenie organizatora do bezpłatnego startu w 7. PKO Półmaratonie Solidarności dotyczy zawodników którzy:

1) ukończyli co najmniej 5 edycji PKO Półmaratonu Solidarności w Lublinie,
2) zawodników którzy w 6. PKO Półmaratonie Solidarności zajęli miejsca I-III w kategoriach wiekowych,
3) zawodników którzy ukończyli  60 rok życia - kobiety i 65 rok życia – mężczyźni.

W tym roku podtrzymujemy wszystkie atuty naszego biegu. Po raz kolejny, start i meta najważniejszej imprezy biegowej w województwie Lubelskim, jednej z największych imprez po prawej stronie Wisły, usytuowane będą w Świdniku i Lublinie. Zgodnie z tegorocznym hasłem imprezy: „Siódemka w Kozim Grodzie” na profesjonalnie przygotowanej trasie,  damy wam szansę na pobicie swoich życiówek albo skierujemy wasze plany biegowe na szczęśliwe tory, które po raz pierwszy przywiodą was do Lublina. Uczestnicy półmaratonu przebiegną obok ważnych miejsc Świdnika i „Koziego Grodu”- Lublina. Meta pod dachem hali Targów Lublin. Na scenie spotkacie…., teraz jeszcze nie zdradzimy kogo.

Od 1 maja opłata startowa wyniesie 90 zł. W dniu  biegu nie prowadzimy zapisów i nie wydajemy pakietów startowych.  Internetowe zapisy do 7. PKO Półmaratonu Solidarności  przyjmowane są TUTAJ>>>

Organizowany od 2013 roku PKO Półmaraton Solidarności, który upamiętnia wydarzenia z lipca 1980 roku to najpopularniejszy bieg na Lubelszczyźnie. Międzynarodowa obsada, fantastyczni biegacze z całej Polski to gwarancja wysokiego poziomu sportowego imprezy. Świadczy o tym ustanowiony rekord trasy, mężczyzn METTO Kiprono KENIA CZAS 1:04:01 ROK 2015; BARSOSIO Stellah Jepngetich KENIA CZAS 1:14:04 ROK 2017.

Podczas tegorocznej edycji po raz pierwszy zostaną rozegrane Mistrzostwa Polski Kolejarzy w Półmaratonie.

Partnerem Platynowym 7. PKO Półmaratonu Solidarności została Spółka Akcyjna PKP Cargo S.A.>>> największy w Polsce i drugi w Unii Europejskiej operator kolejowych przewozów towarowych, notowany na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych.

Nie zwlekajcie z zapisami, przygotowujemy dla was wyjątkowy pakiet startowy z najwyższej klasy koszulką startową. Medal też zrobi na was wrażenie. A na scenie będą wam dopingować nie lada goście 7. PKO Półmaratonu Solidarności.

Warto już teraz pomyśleć o tym aby zostać w Lublinie o jedną dobę dłużej. 1 czerwca po biegu, w atmosferze wieczornego relaksu macie szansę przeżyć razem z mieszkańcami Lublina niezapomnianą Noc Kultury>>>

Zapraszam do Koziego Grodu!

Marek Wątorski
Dyrektor 7. PKO Półmaratonu Solidarności